Agenda Artiestenmissen

Aline Hopchet, blokfluit - Piet Stryckers : viola da gamba

Datum: 17-09-2017 11:30:00
Details:

  

Aline Hopchet behaalde in 1997 het Meesterdiploma blokfluit bij Bart Spanhove (Lemmensinstituut te Leuven). Vervolgens studeerde zij blokfluit bij Marion Verbruggen en barokhobo bij Ku Ebbinge (Koninklijk Conservatorium van Den Haag). In 2009 behaalde ze haar Master barokhobo bij Marcel Ponseele en Benoît Laurent (Conservatoire Royal de Bruxelles). 
Gedurende 7 jaar was ze mede-oprichtster van het ensemble Zefiro Torna (cd Mermaphilia - Eufoda). In 2004 richtte ze haar eigen ensemble Cannamella op. Dit ensemble bespeelt het minder bekende repertoire uit de 16de, 17de en vroege 18de eeuw en werkt daarvoor projectmatig met een bezetting variërend van 2 tot 7 personen. Een eerste cd met liedekens en instrumentale muziek uit 17de-eeuws Brussel kwam uit in 2011 (Ik ben getrouwd met een kwaaie Griet - Davidsfonds). Uit passie voor de Franse flageolet, een 19de-eeuws blokfluitje, richtte ze het ensemble Les Pantalons (flageolet, cornet à pistons, viool, pianoforte) op. 

Aline Hopchet speelt regelmatig mee in barokorkesten en had het genoegen te kunnen deelnemen aan projecten met ensembles zoals Le Concert Spirituel (Hervé Niquet), Elyma (Gabriel Garrido), Oboefollia (Paul Dombrecht), Clematis (cd’s: Symphoniae van Nicolaus à Kempis, Sonates en Cantiones van Carolus Hacquart - Musica Ficta) en La Simphonie du Marais (Hugo Reyne). 
Ze heeft reeds tal van rondleidingen (sinds 2000 lid van de educatieve dienst van het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel), lezingen en educatieve bijlages (J&M) op haar actief staan. Van 2005 tot 2010 gaf ze blokfluit en oude muziek aan l’IMEP (Institut Supérieur de Musique et de Pédagogie) te Namen. Momenteel is ze leerkracht blokfluit, barokhobo en oude muziek aan de muziekacademies van Zaventem en Lokeren. Ze geeft de cursus schalmei en dulciaan aan de muziekacademie van Woluwe-Saint-Lambert. 

       

PIET STRYCKERS (viola da gamba, vedel, hakkebord, draailier) studeerde musicologie, viola da gamba en compositieleer en is nu lesgever harmonie en muziekanalyse aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Als gambist is hij actief bij verscheidene ensembles oude muziek zoals Currende, Ricercar Consort, Huelgas Ensemble of The Consort of Musicke.Daarnaast is hij echter evengoed te horen op straatmuziekfestivals en heeft hij ook al muziek geleverd voor de Internationale Nieuwe Scène

Samen met violisten An Van Laethem en Johan Van Aken vormt hij De Meijt op Solder, een trio dat het 17de en 18de eeuwse repertoire voor twee violen en een bas doet herleven.
Artikels van zijn hand zijn geregeld te lezen in muziektijdschriften en hij heeft een groot aantal koorbewerkingen en originele composities op zijn naam staan.

Previous page: Foto's
Volgende pagina: Artiestenfonds