Welkom bij St.-Carolus Borromeus

Frédéric Muñoz (F) , orgel, i.s.m. Calcant

Datum: 24-09-2017 11:30:00
Details:

 

Geboren in een familie met muziektraditie, begint Frédéric MUÑOZ vroeg muziek te studeren: de piano en het orgel op de leeftijd van 14 jaar, bij Georges LAVAL en Xavier Darasse student en houder aan het orgel in de kathedraal van Nîmes. In juli 1969 ontmoette hij Michel Chapuis aan de tribune van het orgel van St. Maximin in de Var, en Pierre Cochereau op de toetsenborden van het orgel van de Notre - Dame de Paris: twee gebeurtenissen die diep en onmiddellijk markeren, zij zullen zijn roeping als organist bepalen.

In 1973, vervolgde hij zijn opleiding in Montpellier met Jacques Bétoulières, parallel aan zijn Universitaire Studies.  Hij behaalde zijn diploma van Apotheker in juli 1978, een beroep dat hij uitoefende tot 2016.

In Mei 1980 werd hij benoemd als organist aan de Abdij van Saint Guilhem le Desert (Herault) orgel gebouwd in de XVIII° eeuw door Jean-Pierre Cavaille. Hij werd leraar in de Vereniging "de Kennis en de Praktijk van het Orgel”.  Hij doceert orgel aan de zijde van Peter Weinmann in de Kerk van Saint-François van Montpellier, het orgel werd verbouwd door Gérald Guillemin in 1979  en nadien vervangen, sinds November 2011, door een Iberische Broers Desmottes orgel, nu één van de mooiste orgels in Montpellier. Het orgel werd geperfectioneerd door Odile BAILLEUX (Directory, Spaans en Italiaans) en Michel CHAPU (Repertorium Frans en Duits).

Frédéric MUÑOZ werkte ook samen met Pierre Perdigón in Grenoble en aan muziekvergaderingen met Scott Ross (klavecimbel), Lorenzo Ghielmi, René Saorgin, Sergio band (orgel Italiaans) en Harald Vogel (Duits barok orgel). Hij voltooide zijn muzikale opleiding door tien jaar het Chorale te zingen in het "koor van de ruimte", in Montpellier, onder leiding van Jean-Pierre Bellan.Volgende pagina: Parochie : algemene info